جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

آینده درخشان برای سه شرکت فعال در حوزه رایانش ابری

آینده درخشان برای سه شرکت فعال در حوزه رایانش ابری

«آمازون» شهرت خود را به دلیل پیش گام بودن در تجارت الکترونیکی دارد . «مایکروسافت» با تولید سیستم عامل ویندوز که اکنون در سراسر جهان مورد استفاده است به شهرت رسیده و «گوگل» نیز پیشرفت خود را مدیون تخصصی عمل کردن در تبلیغات آنلاین است . اما این رهبران صنعت فناوری اطلاعات در جهان، در سال‌های اخیر در یک حوزه‌ی تجاری دیگر سود زیادی نصیبشان می شود : این حوزه همان «رایانش ابری» یا Cloud Computing  است.

آینده درخشان برای سه شرکت فعال در حوزه رایانش ابری

با بررسی جدیدترین گزارش‌های مالی‌ِ این شرکت‌ ها متوجه شدیم که عملکرد و رشد واحد رایانش ابری توانسته از تخصص‌های اولیه آن‌ها پیشی بگیرد. احالا این سه ابر قدرت فناوری اطلاعات جهان به عنوان شرکت‌های برتر در حوزه ارائه خدمات ابری به صورت اجاره‌ای یا در قالب دسترسی نرم‌افزاری در مراکز داده‌ی خود، در دنیا مطرح هستند.

آمازون که بدون شک رهبر بازار در حوزه‌ی رایانش ابری به شمار می‌رود، از بزرگترین شرکت ها در این زمینه است و سودی که از واحد رایانش ابری خود کسب می‌کند ، خیلی بزیادتر از تراکنش‌های پرتعداد این شرکت در بخش خرده‌فروشی است. آمازون با پشت سر گذاشتن نزدیک به بیش از یک دهه ضررهای متوالی، به شرکتی تبدیل شده است که توانسته به‌دست آوردن سودهای قطعی و درازمدت را در پشتوانه خود داشته باشد . بنا به گزارش‌های جدید، آمازون از خدمات رابری خود که Amazon Web Services یا به اختصار A.W.S نام دارد، بیش‌تر از ۸۹۰ میلیون دلار سود عملیاتی به دست آورده که این میزان ، بخش عظیمی از سود کلی این شرکت را تشکیل می‌دهد.

بر خلاف کسب‌ وکار خرده ‌فروشی آمازون ، درآمدهای این شرکت در زمینه‌ی رایانش ابری در معرض خطر و تهدید قرار گرفته است زیرا این شرکت رقابت شدیدی با گوگل و مایکروسافت دارد، و این دو شرکت نیز سرمایه‌گذاری‌های کلانی در زمینه ی رایانش ابری در دستور کار قرار داده‌اند. در واقع دگوگل و مایکروسافت با ارائه انواع خدماتِ ارزان قیمت ابر، درآمدهای آمازون را تهدید می‌کنند. در نتیجه این پرسش وجود دارد که آیا A.W.S ، برنامه‌ای برای آینده ندارد و به آخر خط رسیده است؟ (نیویورک تایمز به نقل از James McQuivey یکی از تحلیلگران موسسه فارستر)

 

مایکروسافت، دومین نقش‌آفرین بزرگ بازار یکپارچه‌سازی رایانش ابری، به تدریج به عملیات پردازش ابری روی آورده و از تمرکز خود بر بخش نرم‌افزارهای سنتی قدرتمند خود کاسته است. پلتفرم ابری مایکروسافت موسوم به آژور Azure نسبت به سه ماهه مشابه در سال ۲۰۱۶ از رشد فوق العاده ۹۳ درصد برخوردار بوده است. طبق گزارش خود این شرکت، تقاضا برای خدمات یکپارچه‌سازی ابرهای تجاری بسیار زیاد است.

آلفابت Alphabet شرکت مادر گوگل نیز می‌کوشد خود را به این دو رقیب نزدیک کند. اگر چه آلفابت درآمد خالص خود را تا کنون اعلام نکرده ولی دیگر درآمدهای گوگل – که رایانش ابری بخشی از آن محسوب می‌شود – نسبت به سه ماهه مشابه سال گذشته ۴۹ درصد افزایش داشته است. بنا به اعلام مدیر ارشد مالی آلفابت، پلتفرم ابری این شرکت در مدت زمانی کوتاه توانسته به یکی از پُررشدترین کسب‌وکارهای این شرکت تبدیل شود.

در حالی که A.W.S آمازون خود را برای یک جنگ قیمت آماده می‌کند، آژور مایکروسافت به دنبال استراتژی دیگری است. این استراتژی جذب مشتریان با توان اقتصادی پایین‌تر و بیش‌تر کردن وابستگی آن‌ها به خدمات رایانش ابری است. در واقع مایکروسافت برآن است تا پس از آن که اتکای شرکت‌ها به خدمات ابری افزایش یافت ، قیمت‌ها را افزایش دهد یا از طریق عرضه‌ی قابلیت‌های جدید بتواند درآمد بیش‌تری کسب کند .

 

شرکت مهندسی مشاور ترازپویش

l w w w . T P – C O . C O M l

 

 

همچنین بخوانید : 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به روز ترین راهکارهای مدیریت کسب و کار