جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

فرآیند انبارگردانی

فرآیند انبارگردانی

فرآیند انبارگردانی

فرآیند انبارگردانی یکی از فرآیندهای بسیار حیاتی شرکت‌ های بزرگ نظیر شرکت های تولیدی، صنعتی و بازرگانی است. مدیریت و کنترل موجودی انبار ها می ‌تواند تا حد بسیار زیادی از ضرر و زیان احتمالی جلوگیری کرد. استفاده بهینه از نرم افزارها و سیستم های حرفه ای انبارگردانی کمک شایانی به جلوگیری از این ضرر و زیان احتمالی خواهد کرد، چرا که کنترل موجودی و مواد داخل انبار دقیق‌ تر انجام می شود و باعث عدم توقف عملیات تولید می‌ گردد…

همچنین عملیات ورود، خروج، جا به جایی و همچنین تحویل کالا به بهترین شکل ممکن کنترل خواهد شد. صورت ‌برداری از کالاهای موجود در انبار و ارزیابی موجودی آن از مسائل بسیار مهم در انبارگردانی است. ناگفته نماند که فرآیند انبارگردانی یکی از مقوله ‌های حسابرسی و کنترل ‌های داخلی است که رویه بسیار تخصصی دارد و از امور بسیار مهم به شمار می رود. براساس استانداردهای حسابداری، انبارگردانی باید حداقل یک بار در سال برای یک شرکت صورت گیرد. البته با توجه به ابعاد و اهمیت کالاها، این زمان می تواند کوتاه تر باشد و متغیر است. در کل، هدف از فرآیند انبارگردانی شمارش موجودی اقلام کالا به‌ منظور ایجاد اطمینان از وجود کمی و کیفی و کنترل کالاها می باشد. قبل از شروع عملیات انبارگردانی باید هماهنگی ‌های لازم با واحد حسابداری و مالی شرکت انجام شود. همچنین باید زمان مشخصی برای انجام عملیات انبارگردانی در نظر گرفت، چرا که قواعدی در حین انبارگردانی انجام می پذیرد که از جمله آن ها می‌ توان به پلمب انبار و عدم ورود و خروج کالا به انبار، عدم ورود و خروج کارکنان و افراد به انبار، ترتیب بندی‌ کالاها، الصاق برچسب به کالا، تعیین تعداد دفعات شمارش و سایر موارد امنیتی، بر اساس سیاست ‌های یک شرکت اشاره کرد.

انواع انبارگردانی

اگر بخواهیم انواع انبارگردانی را نام ببریم، می توانیم به سه دسته کلی اشاره کنیم :

  • انبار گردانی در پایان سال
  • انبار گردانی میان دوره
  • انبار گردانی موردی یا رندومی

انبارگردانی پایان سال : به طور معمول به صورت اجباری یک بار در سال انجام می شود و شامل شمارش کلیه کالاها است. این نوع از انبارگردانی برای انتقال موجودی انبار به سال بعد، حتما باید در پایان هر سال انجام شود.

انبارگردانی میان دوره : در این نوع انبارگردانی مانند انبارگردانی پایان سال، تمامی اقلام داخل انبار شمارش و ثبت می ‌شوند. به طور معمول، این انبارگردانی در نیمه هر سال و بسته به سیاست های یک شرکت انجام می‌ شود.

انبارگردانی موردی یا رندومی : در این نوع انبارگردانی نیز انبار در دوره ‌های کوتاه ‌تر مورد بازرسی قرار گرفته و در آن تعدادی از کالاها به ‌صورت رندومی و پست سر هم شمارش می شوند که هدف از این نوع انبارگردانی، اطمینان از صحت موجودی کالاها در داخل یک انبار است.

 

شرکت مهندسی مشاور ترازپویش

l w w w . T P – C O . C O M l

 

 

همچنین بخوانید : 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به روز ترین راهکارهای مدیریت کسب و کار