جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مزایا و معایب نرم افزارهای تحت وب

مزایا و معایب نرم افزارهای تحت وب

همواره استفاده از تکنولوژی های کار آمد و به روز راهی برای پیشبرد اهداف کسب و کار و ارتقای عملکرد سازمان هاست، رویکردی که در این سالهای اخیر توانسته اهرم بسیار قدرتمندی در خصوص نحوه انجام فعالیتها و فرایندهای سازمانی باشد. با ورود سیستم های کامپیوتری و استفاده از دانش انفورماتیک ،سازمانها با نرم افزارهای تحت سیستم رایانه و به کار گیری تکنولوژیها و راه کارهای مدرن در خصوص بهبود و بقای فرایندها گام بلندی را برداشتند. استفاده از نرم افزارهای ویندوزی انقلابی در به کار گیری فن آوری در سازمانها بود و باعث رشد و ترقی عملکرد سازمان ها وارتقا سطح دانش فنی کارکنان شد، که این خود گام نخست در پدیدار شدن دولت الکترونیک و شهروند الکترونیک بود. ابتدا استفاده از این نرم افزارها در سازمانها و ادارات بزرگ دولتی و سپس در سازمانهای کوچکتر و حتی در شرکتها و کسب و کارهای خصوصی نیز اجرا و عملیاتی شد.

مزایا و معایب نرم افزارهای تحت وب

نرم افزارها با هدف بهبود عملکرد سازمان و تسریع بخشیدن به فعالیتها وارد بازار شدند و توانستند در مدت زمان بسیار کمی عنصر جدا نشدنی از سازمانها و فعالیتهای روزمره آنها باشند به طوری که بخش فن آوری و اطلاعات و یا بخش انفورماتیک در تمامی کسب و کارهای دولتی و خصوصی نقش استراتژیکی در سازمانها و شرکتها را دارا شد سهولت استفاده از منابع-سرعت انجام کار –دقت در روند فرایندها و انجام عملیات ها استفاده از نرم افزارهای ویندوزی را گسترده تر کرد .با استفاده از علم روز و سرعت پیشروی علم انفورماتیک در کشور، شرکتها سریعا نرم افزارهای خود را به نسخه های تحت شبکه و تعداد کاربر نامحدود بسط دادن که این نیر تحولی بزرگ در صنعت انفورماتیک کشور و ارتقا شرکتهای تولید کننده و خدمات رسان بخش خصوصی در صنعت انفورماتیک کشور شد.با ورود نرم افزار های تحت شبکه به سازمان ها بخشی از روالها و قوانین حاکم بر فرایندها تغییر و به سمت بهبود حرکت کرد و سازمانها فصل تازه ای از عملکرد خود را تجربه کردند که این گام موثر بعدی در به تحقق رسیدن دولت الکترونیک بود.در این میان ارباب رجوع نیز با این فرایندهای سیستمی آشنا و توانست در کمترین زمان ارتباط صحیح و قابل قبولی را در استفاده و بهره برداری از این نوع سیستمهای نرم افزاری تجربه کند .نمونه عمومی و همه گیردر این نرم افزار ها استفاده از کد رهگیری و کد پیگیری در بعضی از فرایندهای سازمانی بود که باالکترونیک شدن فرایندهای نامه نگاری و سیستم نرم افزاری دبیرخانه ها بسیاری از چند باره کاریها و نا مشخصی روال ها برای ارباب رجوع را از میان برداشت.

با توجه به سرعت بسیار بالای تغییر تکنولوژی در دنیا و بازخورد آن در کشور مساله بعدی استفاده از تکنولوژی مناسب و به روز در برخورد با چالشها و فرایندهای سازمانی بود. دسترسی از هر مکان و استفاده بهینه از نرم افزارها بدون محدودیت فیزیکی و منابع سیستمی گام بعدی در امر دولت الکترونیک و سازمان بدون کاغذ بود . محدودیتهای سخت افزاری و نرم افزاری برای کاربران و پشتیبانی نرم افزارها ،به روز رسانی سریع و …چالش بعدی دنیای جدید انفورماتیک در سازمانها بود. راهکار نرم افزار های تحت وب چاره تمام مشکلات از نوع دسترسی و به روزرسانی و منابع سیستمی شد. در نرم افزارهای تحت وب دیگر نیاز به بک پردازنده پر قدرت یا کارت گرافیک و یا منابع دیگر سخت افزاری مشهود نیست. این وظیفه بزرگ به دست سرور دهنده سرویس نرم افزار بوده و تمامی کاربران با استفاده از مرورگرهای اینترنتی بدون محدودیت فیزیکی و استفاده از هر وسیله ای که امکان اسفاده از اینترنت را داشته باشد به وجود آورد.

با ورود نرم افزارهای تحت وب به ناوگان انفورماتیک کشور واژه دولت الکترونیک معنای جدید و پر رنگی پیدا کرد نرم افراهای تحت وب (Web Application) نوع خاصی از نرم افزارهای کلاینت و سرور هستند که روش طراحی و توسعه آنها نسبت به نرم افزارهای ویندوز مدرن تر و قویتر است،نرم افزارهای تحت وب از یک هسته پایدار بهره می برند و با تغییر در عملکرد یا به روز رسانی هسته اصلی،این تغییرات برای تمامی کاربران در سطح شبکه مورد استفاده انجام میشود. اما سوال اینجاست که کدام یک از بسترهای نرم افزاری گفته شده در بالا بهتر و قابل اعتماد میباشند .آیا با وجود بستر وب، نرم افزارهای ویندوزی یا نرم افزارهای سیستم عاملی غیر قابل استفاده هستند؟ آیا با وجود بستر وب و نرم افزارهای تحت وب (Web Application ) استفاده از نرم افزارهای ویندوزی به پایان میرسد؟ .آیا نرم افزارهای ویندوزی کارایی خودرا از دست میدهند؟

در پاسخ به این سوالها باید بگوییم که استفاده از از بسترهای نرم افزاری ذکر شده در سازمانهای دولتی و شرکتهای خصوصی ادامه دارد و وظایف نرم افزاری در کسب و کارها بنا به شرایط موجود و قوانین مکتوب میان این دو بستر نرم افزاری تقسیم میشود. بسیاری از کمپانی ها و کسب و کارهای دولتی و خصوصی به خاطر مسائل امنیتی و اطلاعات محرمانه و باارزش از درجه اهمیت اطلاعاتی، میلی به استفاده از سیستمهای نرم افزاری تحت وب ندارند و هرگونه دسترسی خارجی را به نرم افزار محدود میکند. مستاق بارز استفاده از این نرم افزارها ،نرم افزارهای مالی بازرگانی در ارگانهای دولتی و سیستمهای اطلاعاتی در کسب و کارها میباشند که جمع حد اکثری از کاربران تمایل بیشتری به استفاده از سیستمهای خود در بستر محدود دارند. اما در بسیاری از نرم افزارها هم بنا به درخواست کاربران استفاده کننده ،بستر وب الزامی بوده و استفاده بهینه تر از منابع و سطح دسترسی وسیع تر لازم و ضروری میباشد. با توجه به اینکه قوانین امنیتی در تولید نرم افزارهای تحت وب در شرکتهای نرم افزاری مورد تایید سازمانهای زیربط رعایت میشود و این نرم افزارها سعی بر اخذ گواهینامه های امنیتی و کیفیتی را نیز دارند ،بنا به درخواست مشتریان و درخواستهای دنیای کسب و کار ترجیح کاربران استفاده از سیستمهای ویندوزی میباشد. با اینکه دنیای رو به جلو دنیای وب و استفاده از نرم افزارهای تحت وب و افق روشنی در نرم افزارهای موبایل (Mobile Application ) میباشد ،بنگاه های اقتصادی و ارگانهای خصوصی و دولتی بر اساس تعریف فرایندها و قوانین خود بستر نرم افزاری خود را انتخاب کرده و مورد استفاده قرار میدهند. رایانش مبتنی بر ابر (همچنین به نام نرم افزار به عنوان یک سرویس یا SaaS) به کاربران امکان دسترسی به برنامه های نرم افزاری ای را می دهد که از طریق منابع پردازش مشترک (مانند پاور پردازش ، حافظه و ذخیره سازی دیسک) اجرا می شوند. این منابع، در مراکز داده ای نگهداری می شوند که مختص میزبانی برنامه های مختلف در سیستم عامل های مختلف هستند.

نرم افزار ERP تحت وب ،  یک نرم افزار خدماتی است که اجازه می دهد تا کاربران به نرم افزار برنامه ریزی منابع (ERP) در اینترنت دسترسی داشته باشند. ERP تحت وب، به طور کلی دارای هزینه های پیش روی بسیار پایین تری است، چرا که منابع پردازش، بجای اینکه به طور کامل خریداری و در محل نگهداری شوند، به طور ماهانه اجاره داده می شوند. ERP تحت وب همچنین به شرکت ها اجازه می دهد تا در هر زمان از هر مکانی به برنامه های کاربردی حیاتی خود دسترسی پیدا کنند. در حالی که از لحاظ تکنیکی تنها تفاوت بین ERP تحت وب  و ERP در محل، جایی است که در آن نرم افزار به صورت فیزیکی قرار گرفته است، تفاوت های قابل توجه دیگری نیز وجود دارد که در اینجا برخی از ویژگی های کلیدی و مزایای نرم افزار ERP تحت وب را توضیح می دهیم. اینترنت برای کسب و کارهای کوچک و متوسط (SMB) بسیار ارزشمند است؛ چرا که دسترسی به تمام برنامه های کاربردی را با قیمتی مناسب فراهم می آورد. با استفاده از یک ارائه دهنده مناسب ابری، یک شرکت می تواند به سرعت کارایی نرم افزار کسب و کار خود را دقیقا زمانی که کسب و کار رشد می کند، مورد ارزیابی قرار دهد.

مهمترین مزایای ERP تحت وب

  • پرداخت فقط برای منابع رایانش مورد نیاز.
  • نرخ ماهانه ثابت، بنابراین شرکت ها می توانند پول خود را در سایر طرح های تجاری استفاده کنند.
  • بهره گیری سریع تر از برنامه های Cloud ERP ، به علت اینکه نصب سخت افزار و نرم افزار در سرورها یا دستگاه های کاربر مورد نیاز نمی باشد.
  • توانایی تنظیم میزان خدمات ابری، زمانی که رایانش یا ذخیره سازی شرکت به تغییرات مداوم نیاز دارد.
  • آسودگی خاطر از این که داده ها پشتیبان گیری شده اند و یک برنامه بازیابی وجود دارد.
  • دوری از حملات به سرور شرکت، زیرا داده ها در یک محل ذخیره نمی شوند، بلکه در اینترنت ذخیره می شوند.
  • دسترسی به سیستم از هر نقطه باعث می شود که یک شرکت بتواند از لحاظ جغرافیایی گسترش یابد زیرا اینترنت در همه جا وجود دارد و نیازی به پیاده سازی سخت افزار و نرم افزار در مکان های دوردست نیست.
  • مبنا طیف گسترده ای از راه حل های ERP را ارائه می دهد، این راه حل ها می تواند بسیاری از نیازهای سازمانی را برآورده سازد. انتخاب بین راه حل های و محصولات مختلف با توجه به نیازهای کسب و کار شرکت انجام می شود.
  • سیستم های ERP تحت وب، به شرکت ها در مدیریت موثرتر کارآیی کمک  می کند و به شرکت ها فرصتی برای تمرکز بر نگرانی های دیگر (مربوط به فعالیت های اصلی) می دهد.
  • کار بر روی وب اجازه می دهد تا سازمان به فناوری های تخصصی و رایانش پیشرفته ، دسترسی پیدا کند.
  • برنامه های کاربردی تحت وب در یک محیط باز، که گزینه های دسترسی را افزایش می دهد، کار می کنند.افزایش قابلیت دسترسی، به نوبه خود، باعث افزایش قابلیت استفاده از ERP تحت وب در داخل و خارج از سازمان می شود.
  • با توجه به فاصله جغرافیایی بین مشتریان و نمایندگان فروش ، مسائل مربوط به فروش می تواند به طور خودکار بر روی وب انجام شود.

شرکت مهندسی مشاور ترازپویش

l w w w . T P – C O . C O M l

 

 

همچنین بخوانید : 

 

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به روز ترین راهکارهای مدیریت کسب و کار