جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

چند نکته برای بقای کسب و کارهای کوچک

چند نکته برای بقای کسب و کارهای کوچک

امروزه در این دوره اقتصادی و مشکلاتی بسیاری که وجود دارد، راه اندازی یک استارتاپ، کسب و کار، کارآفرینی یا حتی ایجاد اشتغال امری مشکل است. مشکلاتی که خواه یا ناخواه در این مسیر گریبان گیر مدیران و صاحبان کسب و کارها می شود. گذر از این مشکلات و پشت سر گذاشتن آن ها نیز کاری سخت و دشوار است، اما هستند کسانی که با قدرت بسیار و همراه با سخت کوشی به راه خود ادامه می دهند و به قله های والای موفقیت دست پیدا می کنند…

چند نکته برای بقای کسب و کارهای کوچک

نمی توان گفت که رسیدن به این هدف و موفقیت سهل و آسان است، اما می توان گفت استفاده با بهینه از وقت و برنامه ریزی درست می توان به این موفقیت نه چندان دور دست پیدا کرد.

حال اگر کسب و کاری به هدف خود رسید چطور؟ تا به حال فکر کرده اید که یک کسب و کار بعد از رسیدن به جایگاه و هدف مورد نظر، چه کارهایی را برای بقا و ماندگاری خود انجام می دهد؟ مدیران و صاحبان کسب و کارها چه روش هایی را پیش می گیرند تا در عرصه رقابت باقی بمانند؟

 

در این مطلب ما به شما چند نکته کلیدی برای بقای کسب و کارهای کوچک خواهیم گفت، با ترازپویش همراه باشید :

 

۱-  دانش به خودی خود کافی نیست.

اگر در رشته و زمینه کاری خود متخصص هستید، نباید تصور کنید همین برای شما کافی است و از ویژگی های ضروری صاحبان کسب و کار برخوردارید. وقتی در روز اول، کار خود را شروع می کنید، نباید انتظار داشته باشید مشتریان فورا به سمت شرکت شما هجوم بیاورند، آن هم فقط به این دلیل که از دانش کافی برای کارتان برخوردارید. در گام نخست، به بازاریابی و مدیریت نیاز دارید تا چرخ های کسب و کار خود را روغن کاری و آماده کنید. چند سرآشپز یا عاشق آشپزی می شناسید یا دیده اید که به دلیل عشقی که به آشپزی و غذا داشته اند، رستورانی باز کرده و چند ماه یا چند سال بعد به دلیل استقبال اندک مشتریان،  مجبور شده اند آن را ببندند؟ تهیه غذای خوب به تنهایی کافی نیست؛ مردم باید درمورد غذاهای شما بدانند تا سراغش بیایند. به علاوه باید کسب و کارتان را به شیوه ای منظم و موثر اداره کنید.  برای این کار به توصیه های کارشناسان مالیاتی و مالی نیاز دارید و درنهایت نیز باید مدیر کلی باتجربه، سکان امور را در دست بگیرد.

۲-  سعی کنید تا افراد مناسب را استخدام کنید.

اگر از نظر فنی در رشته خود متخصص هستید ولی مثلاً از دانش و تجربه کافی در بازاریابی برخوردار نیستید، باید افراد مناسبی را برای انجام امور مربوط به بازاریابی استخدام کنید. بازاریابی موجب می شود مردم برای مراجعه به شما تمایل پیدا کنند. ترفند بعدی این است که کاری کنید مردم دوباره به شرکت شما برگردند و شرکت تان را به دوستان خود نیز توصیه کنند.

۳-  دوستان خود را استخدام نکنید.

شاید این مسئله بدیهی به نظر برسد، ولی بارهاوبارها شاهد آن بوده ایم که افراد برای استخدام سراغ دوستان و آشنایان خود رفته اند. این کار علاوه بر اینکه می تواند به دوستی شما آسیب برساند و حتی گاهی دوستی ها را از بین ببرد، به کسب و کار شما نیز آسیب می زند.  البته گاهی ممکن است این کار سودمند باشد، ولی باید با احتیاط بسیاری دوست خود را استخدام کنید و حتما حیطه دوستی و حیطه کاری خود را به طور شفاف برای او مشخص کنید تا بداند در محیط کار، شخص دیگری خواهید بود. این کار ممکن است نیازمند گفت و گوی بسیاری بین شما و دوست تان باشد. به طورکلی در صورت استخدام دوستان خود، باید در زمان کار و پس از آن رفتارها و برخوردهای متفاوتی داشته باشید و مسائل کاری را با روابط دوستانه قاتی نکنید.

۴- به طور ناگهانی تصمیم نگیرید، استراتژی برنامه ریزی اهمیت بسیاری خواهد داشت.

فردی را در نظر بگیرید که اخیراً به عنوان صاحب بخشی از یک رستوران شروع به فعالیت کرده است.  این رستوران در مکان خوبی قرار گرفته و درنهایت رستوران موفقی خواهد بود،  ولی با توجه  به کاهش رونق کسب و کارها در آن منطقه،  صاحبان رستوران باید بیشتر تلاش کنند که مشتریان به رستوران آنها جذب شوند و همچنین با رضایت آنجا را ترک کنند. در شبی بسیار آزاردهنده،  بسیاری از مردم شهر برای صرف غذا به این رستوران محلی مراجعه کرده بودند.  در رستوران خدمه کافی وجود نداشت و از سوی  دیگر،  در پاسیو رستوران نیز باران شدیدی می بارید.  در این  میان،  یکی از سرآشپزها نیز رستوران را ترک کرد.  پس  از آن،  صاحبان رستوران تصمیم هایی نسنجیده و ناگهانی گرفتند:  یکی از تصمیم های آنها دوبرابر کردن تعداد خدمه رستوران در تمام شیفت های کاری بود. به نظر می رسید آنها پیش از اجرای این ایده از عواقب آن آگاه نبودند.  با این کار تعداد خدمه آنها بسیار بیش از حد لازم افزایش یافت.  درنتیجه دستمزدهای ساعتی  که باید پرداخت می کردند،  به طور تصاعدی و غیرضروری افزایش یافت و سهم هر پیشخدمت از انعام ها نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.  اغلب،  تعدادی از خدمه پیش از آنکه شب به پایان برسد،  رستوران را ترک می کردند و به همین دلیل رستوران بهترین کارکنان خود را از دست می داد. شاید با خود بگویید: «خب،  اینکه مشکلی نیست؛  خدمه بیشتری استخدام کنند»،  ولی خدمه رستوران به منزله خط مقدم اند و استفاده از خدمه ای که به خوبی آموزش ندیده اند و تجربه کافی ندارند،  به معنی پایان کار است.  بنابراین حفظ خدمه خوب اهمیت زیادی دارد.  درواقع این تصمیم ناگهانی صاحبان رستوران،  تصمیمی بسیار زیان آور بود.

۵-  ارتقا و جذب نیرو از درون سازمان همیشه خوب نیست.

ارتقای کارکنان مشغول به کار در سازمان موجب می شود بیشتر تلاش کنند و این روش به بعضی کارکنان انگیزه  بیشتری برای کار کردن می دهد. در این شکی نیست. ولی هرگز نباید نیروی مورد نیاز خود را صرفا از درون سازمان جذب کنید، زیرا گاهی مجموعه مهارت های لازم در پایگاه کارکنان موجود، وجود ندارد. برای مثال رستورانی را در نظر بگیرید که متصدیان قسمت نوشیدنی ها را صرفا از میان کارکنان رستوران استخدام می کند. اگر پیشخدمتی با تلاش و پشتکار، توانایی های خود را ثابت کند، می تواند به متصدی قسمت نوشیدنی ها ارتقا  پیدا کند.  البته پیشخدمت ها و متصدیان قسمت نوشیدنی ها یکسان نیستند و مهارت های آنها قابل  انتقال نیست. همچنین همه پیشخدمت ها توانایی درک نکات ظریف کارکردن در قسمت نوشیدنی ها را ندارند، آن هم در رستورانی شلوغ. بنابراین طبیعی است که متصدیان قسمت نوشیدنی ها در این رستوران معمولا مهارت کافی نداشته باشند و برای کارکردن در این موقعیت به اندازه کافی آماده نباشند. آنها از دانش کافی درمورد ترکیب کردن نوشیدنی ها برخوردار نیستند، نمی توانند نوشیدنی ها را به سرعت آماده کنند و از ریتم و سرعت مناسب برای مدیریت قسمت نوشیدنی ها در زمان های شلوغ نیز برخوردار نیستند. درواقع با واگذار کردن مسئولیت های سنگین تری که از عهده این افراد خارج است، آنها را به درون آتش پرتاب کرده اید و آنها مجبورند با آزمون و خطا برای بقای خود تلاش کنند: یا در میان شعله های آتش پایین بروند و درنهایت کار خود را رها کنند، یا اینکه اخراج شوند. صاحبان این رستوران در نهایت کسب و کار خود را از دست خواهند داد، زیرا اصرار دارند به جای استخدام متصدیانی حرفه ای از خارج از رستوران، پیشخدمت های رستوران را ارتقا دهند و آنها را به متصدیانی بی کفایت و ناشایسته تبدیل کنند. وقتی رستوران شلوغی را اداره می کنید، به کارگیری نیروی کار خوب، عنصری ضروری برای درست پیش رفتن کارهاست.

 

شرکت مهندسی مشاور ترازپویش

l w w w . T P – C O . C O M l

 

همچنین بخوانید : 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به روز ترین راهکارهای مدیریت کسب و کار